Hammaskiven poistot

Sisältää ientaskujen mittauksen, hammaskiven ja biofilmin (plakin) poiston, värjäytymien poiston sekä kotihoidon ohjauksen.

Taidolla tehty hammaskiven poisto ei satu

Hammaskiveä voidaan poistaa joko ultraäänilaitteella tai käsi-instrumentein. Yleensä parhain lopputulos saavutetaan käyttämällä molempia puhdistustapoja.

Hammaskiven poisto toteutetaan kivuttomasti, mutta tehokkaasti, ajanmukaisella laitteistolla sekä välineillä. Esimerkiksi ultraäänilaitteeni hyödyntää No Pain -teknologiaa. Jos ikenesi ovat arat ja pahasti tulehtuneet, saattaa puhdistus hieman tuntua. Tällöin teen hampaiden puhdistuksen erityisellä varovaisuudella.

Mitä hammaskivi on?

Hammaskivi on kovettunutta bakteeriplakkia, joka ei lähde pois hampaita harjaamalla. Hammaskiven muodostuminen on yksilöllistä ja siihen vaikuttaa esimerkiksi syljen koostumus. Bakteeripeitteiden ja hammaskiven poistolla pyritään ehkäisemään hampaiden kiinnityskudossairauden eli parodontiitin muodostumista.

Ientulehdus

Usein hammaskiven määrää pidetään ensisijaisena mittarina hampaiden puhdistuksen tarpeelle. Tärkeämpää olisi kuitenkin kysyä, mitä ikenillesi kuuluu. Jos ikenesi vuotavat verta, esimerkiksi hammasvälejä puhdistaessa, ei suussasi ole kaikki hyvin. Sellainenkin suu, jossa ei ole yhtään hammaskiveä, mutta ikenet vuotavat verta, voi vaatia jopa neljä puhdistuskertaa vuodessa.

Jos ikenesi vuotavat verta, hengityksessäsi on ikävä haju tai suussasi maistuu kummalliselta, kannattaa varata aika suuhygienistin tekemään hammaskiven poistoon ja hampaiden puhdistukseen. Samalla saat keinot siihen, miten pidät hampaistasi huolta myös kotona. Hoitamattomana ientulehdus voi edetä parodontiitiksi eli tulehdukseksi hampaiden kiinnityskudokseen asti. Parodontiitillä näyttää olevan yhteys melkein 60 muuhun kehon sairauteen, kuten sydän- ja verisuonitauteihin, hedelmättömyyteen, diabetekseen sekä muistisairauksiin. Terve suu ei vuoda verta.

Kuinka usein kannattaa poistattaa hammaskiveä?

Suuhygienistin tekemässä hammaskiven poistossa ja hampaiden puhdistuksessa on suositeltavaa käydä 1-2 kertaa vuodessa.

Jos edellisestä hammaskiven poistosta on kulunut useampi vuosi ja hammaskiveä on kertynyt reilusti, varaudu useampaan hoitokäyntiin.

Heräsikö kysyttävää?

Vastaan mielelläni numerosta 040 143 2999